Performance
Blog

Optimaliseer je tracking met server-side tagging

Optimaliseer je Tracking met Server Side Tagging 

In de hedendaagse marketingwereld is de doeltreffendheid van campagnes sterk afhankelijk van waardevolle data. Het verdwijnen van third-party cookies heeft echter geleid tot minder volledige en nauwkeurige gegevens. Wil jij de privacy van gebruikers op één maar alsnog het maximale uit je tracking halen? Dan is server-side tagging wellicht de oplossing waar je naar op zoek bent. In deze blog duiken we dieper in op server-side tagging en ontdek je waarom steeds meer websites overstappen naar deze innovatieve trackingmethode.

Wat is Server Side Tagging?

Server-side tagging is een geavanceerde trackingmethode waarbij tracking tags en scripts niet direct in de browser van een gebruiker worden uitgevoerd, maar op de server zelf. In tegenstelling tot traditionele tracking, zoals bij de Meta Pixel, waarbij tags direct in de HTML-code van een website worden geplaatst en uitgevoerd in de browser van de gebruiker, vindt de uitvoering van tags bij server-side tagging plaats aan de serverkant.

Server-side tagging

Voordelen van Server Side Tagging

Privacy en Beveiliging

Een van de belangrijkste voordelen van server-side tagging is de verbeterde controle over welke gegevens naar derden worden gestuurd. Door tags op serverniveau uit te voeren, minimaliseert een website de blootstelling van gebruikersgegevens, wat resulteert in een betere privacybescherming en het verminderen van beveiligingsrisico's.

Betrouwbaarheid

Server-side tagging is minder gevoelig voor browserextensies, adblockers en andere client-side factoren die de werking van traditionele tags kunnen beïnvloeden. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid van je tracking aanzienlijk verbeterd, wat essentieel is voor nauwkeurige gegevensverzameling.

Website Performance

De verplaatsing van tag-uitvoering naar de server heeft directe voordelen voor de laadtijd van webpagina's. Gebruikers hoeven niet te wachten op de client-side uitvoering van trackingtags, wat resulteert in een verbeterde websiteperformance en een betere gebruikerservaring.

Consistentie

Server-side tagging zorgt voor meer consistentie in gegevensverzameling, ongeacht de verschillende browsers en apparaten die gebruikers mogelijk gebruiken. Dit garandeert uniforme trackingresultaten en een gestroomlijnde analyse van je gegevens.

Implementatie van Server Side Tagging

Hoewel de voordelen van server-side tagging indrukwekkend zijn, vereist de implementatie ervan enige tijd en technische knowhow. Voor een succesvolle overstap is grondig onderzoek en wellicht externe hulp noodzakelijk om dataverlies te voorkomen. Optimaliseer je tracking vandaag nog met server-side tagging en verbeter de privacy, betrouwbaarheid, performance en consistentie van je gegevensverzameling. Brandgang staat voor je klaar om je door dit proces te begeleiden en ervoor te zorgen dat je het maximale uit server-side tagging haalt.

Wil jij data met een gerust hart verzamelen? Neem contact met ons op!

Performance Whitepaper

Optimaliseer je tracking met server-side tagging